Το εστιατόριο χρονολογείται από το 1942, όταν ήταν ένα μικρό κατάστημα τροφίμων που πουλούσε ποτά και μερικά τηγανητά και ήταν γνωστό ως La Bodeguita de Martínez,. Εκείνη την εποχή, το επισκέπτονταν και έκαναν τις συσκέψεις τους εκεί, αρκετοί διανοούμενοι που εργάζονταν σε μια κοντινή εφημερίδα χάρη στους οποίους απέκτησε φήμη.
Σιγά σιγά, η Bodeguita επέκτεινε το μενού με τα τρόφιμα και τα ποτά της, ενώ αύξησε και τον αριθμό των επισκεπτών της. Το σημερινό του όνομα το απέκτησε επειδή βρισκόταν στο εσωτερικό (medio) ενός περίκλειστου τσιμεντένιου χώρου Αν και δημοφιλές στους τουρίστες, το μπαρ εξακολουθεί να προσελκύει αφοσιωμένους ντόπιους για τους οποίους το La Bodeguita del Medio αποτελεί μια τακτική συνήθεια για ένα ποτό μετά τη δουλειά.
Και φυσικά δεν θα σας αφήσουμε χωρίς τη συνταγή του πιο φημισμένου mojito στον κόσμο:
Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 ή 2 lime( 60 γρ.)
4 φύλλα μέντας
1 κλαράκι μέντα
60 ml λευκό ρούμι havana club
60 γρ. σόδα
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα φύλλα μέντας σε ένα μακρύ ποτήρι μοχίτο (συχνά αποκαλούμενο ποτήρι "collins") και πιέστε το χυμό από ένα λάιμ πάνω του. Θα χρειαστείτε περίπου 60 γρ. χυμό λάιμ, δηλαδή ένα ή δύο lime. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και, στη συνέχεια, τρίψτε απαλά τη μέντα στο χυμό λάιμ και τη ζάχαρη με ένα ξύλινο αναδευτήρι. Προσθέστε πάγο (κατά προτίμηση θρυμματισμένο) στη συνέχεια προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε και προσθέστε τη σόδα κλαμπ (μπορείτε επίσης να ανακατέψετε τη σόδα κλαμπ σύμφωνα με το γούστο σας). Γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μέντας.