5, 6 μέρες με πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος – Βιστωνίδα – Σουφλί – Διδυμότειχο - Δέλτα Έβρου – Φέρες - Πεντάλοφος ( Ευρωθήραμα ) – Ορεστιάδα - Καβάλα. Διαμονή στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux στην Αλεξανδρούπολη με μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή). Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο και το Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας.
Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:00 για την μεγάλη γη, τη Θράκη. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη, την πόλη που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, την Δύση με την Ανατολή. Εγκατάσταση στο Ramada Plaza Thraki 5* Lux και τακτοποίηση στα πολυτελή δωμάτια. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πόλη της Κομοτηνής. Θα κάνουμε τον περίπατο μας στο κέντρο της πόλης, από τον Πύργο του Ρολογιού στην Ερμού και από εκεί προς τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων και μετά προς τα Μουφτεία και το Εσκί Τζαμί. Το άρωμα του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, τα ζεστά αφράτα στραγάλια, το σουτζούκ λουκούμ κυριαρχούν στα τοπικά προϊόντα. Θα απολαύσουμε τον ελληνικό καφέ και το μυρωδάτο σαλέπι στα καφενεδάκια μαζί με τους ντόπιους και συνεχίζουμε για την λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος. Θα προσκυνήσουμε το Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, τον Άγιο Νικόλαο και θα θαυμάσουμε το μοναδικό τοπίο λίμνης. Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να δούμε και τα διάσημα ροζ φλαμίνγκο που κατά καιρούς βρίσκονται στον υγροβιότοπο. Η συνέχεια θα μας βρει σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδας όπου δεν είναι άλλη από την Ξάνθη. Θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στην πόλη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε τα καλντερίμια της παλιάς πόλης θαυμάζοντας τα μέγαρα και τα αρχοντικά όπου κατοικούσαν πλούσιοι καπνέμποροι της εποχής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα σιροπιαστά γλυκά της Ξάνθης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα στα ξενοδοχείο μας και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου στην πόλη.
Μπουφέ πρόγευμα και παίρνουμε τον δρόμο για τον Βόρειο Έβρο. Ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποτάμι, φτάνουμε στο ιστορικό Διδυμότειχο. Σημαντική κωμόπολη του νομού με το επιβλητικό κάστρο, το Λαογραφικό μουσείο και το μεγαλύτερο τέμενος στην Ευρώπη. Ακολουθώντας την διαδρομή προς Μεταξάδες στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, φτάνουμε κοντά στο φράγμα του ποταμού Άρδα και καταλήγουμε στον Πεντάλοφο, όπου μπορούμε με μια ματιά να δούμε τρεις χώρες. Εκεί στο τριεθνές, η Ελλάδα συναντά την Βουλγαρία και την Τουρκία. Θα επισκεφτούμε το "Ευρωθήραμα", μια μοναδική φάρμα-εκτροφείο άγριων θηραμάτων όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, λαγούς, πέρδικες, φασιανούς που εμπλουτίζουν την πανίδα του Έβρου. Στο εστιατόριο του πάρκου θα δοκιμάσουμε μοναδικές σπεσιαλιτέ της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επόμενη στάση για τον απογευματινό μας καφέ η Ορεστιάδα, μια πόλη δημιούργημα των Ελλήνων προσφύγων από την Αδριανούπολη το 1923 και πρωτεύουσα του βορείου Έβρου. Γύρω από την μεγάλη κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση και μεταφορά στην εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία. Μετά το Χριστός Ανέστη, μας περιμένει Εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα στους κήπους των ξενοδοχείων. Μεζεδάκια και ουζάκι θα προσφέρονται από νωρίς καθώς ο παραδοσιακός οβελίας θα ψήνεται. Το Πασχαλινό τραπέζι το μεσημέρι, θα είναι στρωμένο με πλούσια εδέσματα που επιβάλει η παράδοση. Το απόγευμα θα κάνουμε την βόλτα μας στην Αλεξανδρούπολη με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και το σήμα κατατεθέν της πόλης, που δεν είναι άλλο από το φάρο της Αλεξανδρούπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στο Εθνικό πάρκο του Δέλτα Έβρου (έξοδα ατομικά), όπου θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός που προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar κα θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού. Θα διασχίσουμε τα κανάλια, τα έλη και τις καλαμιές του ποταμού και γιατί όχι να μην πιούμε ένα Εβρίτικο τσίπουρο με τους ψαράδες σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τις βυζαντινές Φέρες, με το συγκρότημα λουτρών, το Υδραγωγείο και την Παναγία την Κοσμοσώτειρα όπου Θεωρείται το καλύτερο δείγμα της υψηλής τέχνης του 12ου αιώνα της Σχολής της Κωνσταντινούπολης στον ελλαδικό χώρο και αποτελεί το προσκυνηματικό κέντρο των απανταχού Θρακιωτών. Η μέρα μας ολοκληρώνεται στη μεταξένια πολιτεία, το Σουφλί. Εδώ θα μάθουμε τα μυστικά του μεταξιού, για την εκτροφή μεταξοσκώληκα καθώς και τη υφαντική τέχνη. Όλα αυτά στο βραβευμένο "Μουσείο τέχνης μεταξιού" της οικογένειας Τσιακίρη (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο.
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού κάνουμε μια σύντομη βόλτα στην πόλη και απολαύσουμε τον καφέ μας, θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.