Οι Νήσοι Κουκ αξιοποιούν στο έπακρο τα φρέσκα τροπικά συστατικά που είναι τόσο άφθονα σε όλο το αρχιπέλαγος. Τα βασικά συστατικά της διατροφής περιλαμβάνουν καρύδα, παπάγια, ψωμί, μανιτάρια και taro, τα οποία καλλιεργούνται σε όλα τα νησιά. Τα θαλασσινά αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διατροφής και μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, ωστόσο η πιο κοινή μέθοδος είναι γνωστή ως φούρνος umu ή "στη χόβολη εντός της γης". Το τέλειο αποτέλεσμα της μαγειρικής το καταφέρνουν τα φρούτα και λαχανικά, που τυλίγονται μαζί με το κρέας ή το ψάρι και ψήνονται αργά στην χόβολη μέσα σε φύλλα μπανάνας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Τα ωμά ψάρια, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως στις σαλάτες που συνοδεύονται από καρύδα, είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Τα φαγητά των Νήσων Κουκ είναι απλά, αλλά φρέσκα και εύγευστα. Το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό που το απολαμβάνει κυρίως ο ανδρικός πληθυσμός όταν συγκεντρώνονται στο tumunu (ένα είδος τοπική παμπ), είναι φτιαγμένο από ζάχαρη, πορτοκάλια και βύνη.
Περισσότερα...