ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
1 Δωμάτιο / 2 Άτομα
Δωματια
-
1
+
Δωμάτιο 1
Ενηλικες
12 ετών +
-
2
+
Παιδια
Έως 12 ετών
-
0
+
Αιθιοπία

Αιθιοπία

Package Image
Package Image
Package Image
Package Image
Package Image
Package Image
Package Image
ΓΕΝΙΚΑ

Η Αιθιοπία, η άλλοτε Αβησσυνία, είναι χώρα του μύθου και των παραδόσεων, χώρα με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό. Είναι μια από τις πιο ιστορικές χώρες της Γης, το λίκνο του ανθρωπίνου είδους, με διαχρονικό ηγετικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις πολιτισμικές διεργασίες της Μαύρης Ηπείρου. Μαζί με την Αίγυπτο αποτελούν τις δύο μοναδικές Αφρικανικές χώρες που διαθέτουν στοιχεία πολιτισμικής αναφοράς και ίχνη ιστορικής συνέχειας από τα αρχαιότατα χρόνια - πολύ πριν την 3η χιλιετία π.Χ. Αξιοποιώντας την γεωγραφική της θέση, κατάφερε να διατηρεί επί μεγάλα χρονικά διαστήματα ρόλους νευραλγικής σημασίας, τόσο ως προς τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά και στην Αραβική Θάλασσα, όσο και ως προς τον έλεγχο του διαμετακομιστικού εμπορίου από και προς την Αφρικανική ενδοχώρα. Γι΄ αυτό και υπήρξε μήλον της έριδος ανάμεσα στους Ευρωπαίους αποικιοκράτες, που δεν κατάφεραν όμως να την υποτάξουν - η χώρα διαφύλαξε την ανεξαρτησία της για 3.000 χρόνια - δεν αποτέλεσε ποτέ αποικία κανενός κράτους, με μόνη εξαίρεση την πενταετία 1936-41, οπότε και ήταν υπό ιταλική κατοχή ορισμένες μεγάλες πόλεις και οδικές αρτηρίες. Το γεγονός ότι ποτέ δεν αποικίστηκε είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει αυτή την Αφρικανική χώρα μοναδική.

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Λαλιμπέλα
Λαλιμπέλα

Αν υπάρχει μια μόνο πόλη για την οποία είναι παγκοσμίως γνωστή η Αιθιοπία, αυτή δεν είναι άλλη από τη Λαλιμπέλα, ένας ζωντανός τόπος λατρείας, η ψυχή της αιθιοπικής χριστιανοσύνης, αλλά και ένα μοναδικό μνημειακό σύνολο. Εκεί, λαξευμένες στην πέτρα, δεσπόζουν εδώ και 800 χρόνια, 11 μονολιθικές εκκλησίες που προκαλούν δέος σε λάτρεις και μη της θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Οι εκκλησίες αυτές δεν κατασκευάστηκαν με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Στην ουσία δημιουργήθηκαν με αφαίρεση του πετρώματος, "σκάφτηκαν", χωρίς να χρησιμοποιηθεί κανένα είδος δομικού υλικού. Κάθε μια από αυτές είναι μοναδική ως προς το σχέδιο, το μέγεθος και τον διάκοσμο. Όλες είναι υπέροχα σμιλεμένες και οι περισσότερες διακοσμημένες με καλοδιατηρημένες εικόνες.

Περισσότερα...
Λίμνη Τάνα
Λίμνη Τάνα

Λίμνη Τάνα, ο Αιθιοπικός Άθως Η λίμνη Τάνα, η μεγαλύτερη λίμνη της Αιθιοπίας και από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, είναι η πηγή του Μπλε (Γαλάζιου) Νείλου, ο οποίος αφού χαράξει την ελικοειδή του πορεία μέσα από τα υψίπεδα της Αιθιοπίας, ενώνεται με τον Λευκό Νείλο στην περιοχή του Χαρτούμ (Σουδάν) για να συνεχίσουν μαζί έως τη Μεσόγειο.  Μέσα στη λίμνη υπάρχουν 37 νησάκια, στα 20 από τα οποία υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια κτισμένα από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα, με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Οι ναοί σε κάθε μοναστήρι είναι κυλινδρικοί και αχυροσκεπείς, κατασκευασμένοι από πηλό και ξύλο. Όλες σχεδόν οι επιφάνειές τους είναι εικονογραφημένες από τους "μαρτυρικούς βίους των Αγίων"  - οι τοιχογραφίες των εκκλησιών αποτελούν εκπληκτικά κομμάτια θρησκευτικής τέχνης.

Περισσότερα...
Αξούμ
Αξούμ

Aξούμ, η λαμπρή αρχαία πρωτεύουσα αλλά και θρησκευτικό κέντρο της χριστιανικής Αιθιοπίας μέχρι σήμερα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι τον Ινδικό ωκεανό και από το Λευκό Νείλο μέχρι την Υεμένη και θεωρείτο ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη περικυκλωμένη από άδενδρους λόφους, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των Χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις δέκα εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες. Η πίστη αυτή έχει τις ρίζες της στο θρύλο της Βασίλισσας του Σαββά (Μακέντα για τους Αιθίοπες) που από το βασίλειό της στη Νότια Αραβία (ή Αξούμ για τους Αιθίοπες) επισκέφθηκε τον βασιλιά Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ και απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Μενελίκ, ιδρυτή της αιθιοπικής δυναστείας των Σολομωνιδών που κυβέρνησε τη χώρα σχεδόν αδιάλειπτα ως το 1974. Όταν το αγόρι μεγάλωσε, επισκέφθηκε τον πατέρα του, έμεινε για κάποιο διάστημα στο παλάτι και όταν αποφάσισε να επιστρέψει, ο βασιλιάς διέταξε τους πρεσβύτερους του Ισραήλ να στείλουν τους πρωτότοκους γιούς τους με τον Μενελίκ. Μαζί τους έφεραν και την Κιβωτό και η Αιθιοπία έγινε έκτοτε η δεύτερη Σιών. Έτσι αφηγείται τα γεγονότα η Κέμπρα Ναγκάστ (Δόξα των Βασιλέων), το εθνικό έπος των Αιθιόπων, ενισχύοντας την πίστη του λαού ότι η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στη χώρα τους.

Περισσότερα...
1/3

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Φωτογραφία του προορισμού
Αιθιοπία (Αντίς Αμπέμπα)